Utkast: Nov. 28, 2010


bilder kommer inte alls

orkar inte lägga upp dåliga bilder från igår. Så jag skippar det. Idag har jag målat, handlat julklapp till liselott, bakat bullar och lussekatter och pöst runt. 

Känner av lite i benen efter gårdagens träning. 9x500m intervaller, hahaha lite seg i benen efter åt. SPrang på bra iaf och höll maj på 1.45 - 2 minuter på en så det var ju bra:) men nu ska jag inte sitta här och skriva om mina prestationer. 

Blev så ledsen när jag märkte att alla mina bilder ifrån min och mammas semester är borta.. bara 13 stycken finns kvar buhuhuhuhuhu!!! Jag kanske inte hade tänkt att använda de men det känns bra att ha de liksom.. sk aleta igeeenNN!!!

make it number one

Kom nyss hem i fån Strömstad där jag spenderat dag idag med mina orienteringspolare. (några bilder kommer) 
Håller en fin pokal i handen som jag fick för att ha vunnit U-serien i D14 :) Emil Vingstedt (världsmästare i orientering) var där och delade ut priser. Så jag har fått en Emil Vingstedt kram :) hahha

i like

Untitled

Untitled by mosiss featuring a black tank
Untitled
ehh japp jag gillar det här...

Untitled by mosiss featuring a parka coat

mmm

moa

moa by mosiss featuring owl jewelry
moas

moas by mosiss featuring a grey t shirt

dum av dig

färdig pluggat svar japp!

I'm t00 sch00l for c00l

plugg, plugg, plugg svar japp

I take the bus to school sooooona

Sticker till skolan snart, ska borsta tänderna och så. Idag har jag på mig:

Svarta mjukis
grått linne med ficka på bröstet
randiga strumpor
grå tubhalsduk

dagens bild(er)

Dålig uppdatering idag svar japp. Om cirka en timme står jag ombytt i en gympasal och ska träna, nu gör jag läxor wihooo! 

Det är det enda jag har gjort idag. 



impassible

Skriver på den där bilduppgiften som jag skulle gjort klart för typ två veckor sedan om jag inte hade varit en sådan dator neeerd!

sssvenska

Nu är det skola och har inte varit här på mer än två veckor! Ärligt talat är det skönt att va tillbaka för på något sätt jobbar jag bättre med läxor och uppgifter när det inte är lov. Eller det är nog inte så konstigt.. 

Nu ska jag ha svenska punkt slut. 

Konfaläger

Hej på er! Har kommit hem nu. Var som sagt på konfaläger och det har varit jättekul! Gillar verkligen gruppen in i från och ut! Vi gjorde inte så mycket första dagen men på den andra tränade vi sprint till dagen efter. På kvällen lekte vi en massa roliga lekaar så som "hej jag heter Bengt" "Prinsessan och monstret" och "Lasse går i ringen". Innan vi la oss skulle vi be en afton bön och så klart var jag den enda som inte kunde den.. Men när skulle man ha lärt sig den egentligen? 

Idag var det Zoorientering och det gick inte alls bra bra för mig. Jag har kommit på det att sprint är inte mig grej. Sprang liksom in i ett hus och meka lite? Vet inte hur jag lyckades men det gjorde jag. Bommade runt två minuter totalt och lutade på en 19 av 134 stycken så helt okej placering men jag vill vara nöjd med loppet också. 

Märkte att min storasyster har gästbloggat.. Tack för detta fina syster. 

1.Hugo är söt.

Hiho




hej tänkte ba gästblogga lite. känner att jag e en hejare på det! jag skulle vilja säga några saker bara:
1.åt svingod mat igår 
2.tänker äta svingod mat kl 4
3.tänker inte äta mer innan ja ska äta kl 4 för då orkar ja inte äta kl 4
4.hugo e söt

hade gött

TWO TO ONE

hahahahhah!!
japp......... egen redigerat hahah!!

I GÖTEBORG

Hejsan hejsan! Detta är tidsinställt! och de kommande inläggen också. Vet inte riktigt vad jag ska säga men nu är jag nog i Göteborg med en massa go fölk. Sedan är det sprint vi får se hur det går men uppdaterar på söndag då jag kommer hem! 



bye

Nu åker jag haj då!

korv stroganoff

Har hållt på i 45 minuter för att skapa denna mycket intensiva rätt...



hej hå

Hej hej! Har varit och handlat godis tills i kväll men om det är något kvar då är svårt att säga..  Ska packa klart nu. Jag får hoppas på att jag inte glömmer något som jag brukar göra nu för tiden?  Sedan ska jag göra korvstroganof med ris. Ska förbereda lite inlägg också!


När var detta? sommaren förra året? fotograf lajselotten!

TIDSINSTÄLLT

Nu prövar jag det här med tidsinställt inlägg ska se hur det fungerar så ni får uppdatering i helgen då jag är på konfaläger. testing tagning!

skidor


Utkast: Nov. 11, 2010

Jag och mamma kom nyss hem ifrån skidspåret. Vi åkte inte så långt men det räckte. bilder kommer senare.. 

Nu ska jag redigera de!

bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1327149/moasfotoblogg?claim=85sjxc97tzk">Följ min blogg med bloglovin</a>

vet inte riktigt vad jag gör men men

SVARTVITT

Klicka för att stänga bilden

Klicka för att stänga bilden

FAVORIT I REPRIS

Har gjort en ny design till mitt fotogallari.. vet inte om det var så mycket jag ändrade men iaf. Har lagt till ny kategori "svartvitt" också. Bara tre bilder än så länge var av två är gamla från tidigare inlägg.

Har kommit igång med bilduppgiften idag så den blir nog klar snart. Men då är det svenskan.. Men jag ska inte sitta här och klaga när jag kan glädjas åt mina framgångar haha! Nej men har haft väldigt många unika läsare idag mycket mer än vad jag brukar! hela 43 stycken än så länge! Som det kan vända! Men det kanske inte heller är så trevligt att höra så här kommet något fint att titta på! 



jag skulle behöva ta en datarast

Hej igen! HAr städat klart nu eller för rätt länge sedan så nu är jag glad :) Eller jag har lite kvar :( hihi men datorn har en stark dragningskraft. Jag måst gör klart bild-uppgiften och svenska-uppgiften också = dö tråkigt. 

Bara för jag sa att staestiken gick bra går den jävligt dåligt idag. Varför, varför VARFÖR?!? hihi desperat haha!
BACK TO WOORK! hehe not.

lite suddig oredigerad bild på Malin och Julia efter Silvatrofén.

dags att uppdatera

Håller på med att städa min matta.. roligt! *host!* Sitter med en såndär grej man har för att ta bort damm på kläder med och drar på mattan.. efter ett drag måste jag rensa den! så det tar låång tid! Efter det ska jag dammsuga, blev liksom inte av sist gång hihi! 

Förut skottade jag Kurst uppfart så nu hart jag ont i ryggen men jag tjänar 50:- för varje gång. Så Kommer bli en del om jag ska hålla på tills snön smälter bort. 

Lästa att Hanna ska till Egypten i februari! Åhh det är så fint där särskilt ut på öarna och där man kan snorkla, fiskarna är jättefärgglada och fina. Vill tillbaka dit! Men nu till städantet!

nu ska det drömmas

Är så trött att jag inte orkar hålla ögonen öppna.. Kan ju vara för att jag somnade mig vid tre igår, eller idag mena ja. Har gjort en önskelista som ni kanske får se i morgon men den är inte klar ännu och så har jag gjort den i pages dokument så det blir lite svårt att få in den här på bloggen.. 

Kul att se att det är fler och fler som tittar in här, blir mycket glad över detta så jag hoppas ni hänger kvar och blir ännu mer! :D


snow, snow, snow

Hejsan! Har nu varit på utv-samtal och det gick väl okej. Jag får alltid en konstig känsla så jag typ inte kan prata. Förstår inte varför men men. Jag och mamma gick ner till skolan det är typ fyra km och det snöade och blåste, mer än halva vägen gick jag och blunda!

Vi hade tänkt att ta bussen hem men de var så klart inställda så vi fick gå hem! Och på bussarna där fram stod det hare bra! Jo tack så mycket det värmde!
lite bilder som jag tog i kalla blåsten!

Vad du ser i horisonten är inte alltid vad du får

från igår,

siktar mot toppen så långt jag kan nå



thank you :)

God morgon på er! Har varit hungrig hela natten så nu ska här ätas! 

tack för all fin kommentarer :D

God natt då!

Jag tror jag ska lägga mig nu :)

KONTAKTA MIG

Kontakta mailadress: [email protected]

MIN KAMERAUTRUSTNING

Nikon D90 köpt 24 april 2010 tillsammans med Nikkor 18-105mm VR ED med bländare 3.5-5.6 

(fler grejer kommer)

baaaaj

min design laggar rå. ledsen i ögat.

så redigerar jag mina bilder

hahaha lite suddig eller vad? Så låter jag som en groda men iaf. 



Så redigerar jag mina bilder och det är så jag gör collage. Inte för att någon fråga men jag tänkte att det skulle vara kul med något litet tips sådär in på kvällen. Jag hoppas att jag hjälpte någon iaf och om ni vill att jag ska visa något annat så får ni kommentera. 

här är resultatet..


come back to the blogworld!

Håller på att ladda upp ett klipp på ur jag redigerar mina bilder. 

Förut idag cyklade jag bort till bulid för att ta lite kort på solnedgången men jag var lite sent ute med någon bra bild blev det säkert. Ska ladda in och titta hur resultatet blev. För övrigt saknar jag Liselotts blogg och jag vill att den ska komma tillbaka! komsi komsi lilla bloggen!

Nu ska greja i min meny och redigera den puss haj!

storstadsidyll

gullig bakgrundsbild eller? får ta  och fixa till den senare tror jag! Ska äta nu.. 

lite bilder från i morse.

mer kommer!

mot soptippen!

Nu sticker jag och mamma! Vi höres efteråt med lite bider och så puss haj!

night mum

Nu ska jag gå och lägga mig i morgon åker jag och mamma till soptippen eller vad det nu var tidigt i ottan för sedan ska jag fota lite bilder som vi ska skriva ut och ha nere i gillestugan. 

god natt! 



Jag älskar din stil



Nu ska jag hmm... vet inte men något, byta om kanske?

fråga och svar

Fick en fråga förut av en tjej som hette Ellinor..

.. Hej! Jag undrar vad du använder för kamera, vart du har köpt den och hur mycket den kostade? :)

Jag fotograferar med en Nikon D90 som jag köpte den 24 april 2010 tillsammans med nikkor objektivet 18-105mm VR ED på MediaMarkt i Göteborg. Den betalade jag själv och då blev jag 9'500 svenska kronor fattigare, men det är inget jag ångrar! Jag tycker att den är jättebra och ännu kan jag inte allt om den. Har mycket kvar! 

Tack så mycket!




så mycket bättre


morgonljus



Var ute i morse och tog dessa najsiga bilder, överraskat glad över resultatet.

en kub full av färger

Ny design igen men är inte riktigt nöjd så ni kommer kanske att se lite skillnader under de närmaste dagarna. 

Idag var det Silvatrofén och som vanligt varje år står jag och öppnar läskeflaskor. Vet inte hut många jag öppnade men runt två hundra stycken! Jag kan det där alltså. Liselott och hennes syster sprang men de hade varit lite trötta så tyvärr kom det lite längre ner på listan denna gången. Julia och Malin snurrade lite till en kontroll men kom ikapp klungan de hade dragit tidigare på banan. Slutade på en sjunde plats och 100 kronor rikare pga av ett vad. 

Resten av dagen har jag spenderat med min rubik's cube. Som det känns nu kommer jag inte lösa den inom en snar framtid. Men på nätet stod det att man kan klara den på 20 vridningar så jag ska satsa på 19! 

Tack Malin för de mycket mysiga och väl passande vintertightsen! Jättesköna dessutom! Nu ska jag pilla lite med min kub och i morgon då blir det antagligen en liten tränings tur på mörran och sedan en fototur! 


en bild som skulle behöva en makeover

längesen


rubik's cube


Silva trofén

Nu sticker jag till silva trofén och hjälper till i köket. Idag består käket av knäckebröd med ost hahaha!

in the space

Mars dagen till ära
Polstjärnan

Nu är jag en brandman!

Eller brandkvinna rättare sagt! Sista dagen idag alltså och det firade jag med att äta på cactuz. Jag fick inte göra så mycket idag.. I en och en halv timme satt jag i tv rummet och såg på Oliver Twist. Härlig sista dag eller! Fick gå en timme tidigare också så det var ju skönt :) Fick även med mig ett mjukisstäl!! Kebabbas Kent är för snäll alltså! Och han är jättebra på att utvärdera.. En mening, bättre än inget iaf! 

IMG_2521_brandstationen.jpg (400×267)
äh det är fint alltså!

The last day

Idag är det sista dagen på räddningstjänsten och jag hoppas att jag får med mig ett sådant där mjukisställ! Vi får se, vi får se.. Är uppe i rätt så god tid? hehe bussen går om en timme men nu hinner jag borsta tänderna också så det gör ju ingenting. 

Var ut och fotade lite igår vid bäcken men ack så mörkt = inga bra bilder. Jag raderade faktiskt allihopa! 

Vi höres och synes!

är med och tävlar!

I samarbete med SUMOpix.com har jag nu en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 kr för fotoprodukter. På SUMOpix.com kan du beställa Canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.

Du deltar genom att besvara frågan:
Vilken är den minsta storleken på en Canvastavla du kan köpa på SUMOpix.com

Vill du ha större chans att vinna?
1 chans att vinna - Skriv en kommentar med svaret på frågan. 
3 chanser att vinna - Skriv information om tävlingen och sumopix på Facebook (kommentera svaret på frågan och länka till facebook i kommentarsfältet) 
5 chanser att vinna - Skriv information om tävlingen på din egen blogg med länkar till både tävlingan och sumopix. (kommentera svaret på frågan och länka till ditt inlägg i kommentarsfältet) 

Du kommenterar i mitt kommentarsfält med ditt namn, mail-adress och svaret på frågan + eventuellt länk till inlägget du skrev om SUMOpix.com.

TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR

WHAAT!

Näst sista dagen i dag då.. Undrar vad jag ska göra? Igår fick jag åka stegbil, prova rökmask och dammsuga. Jag käkade thai mat med pappa och idag blir det nog McDonald eller som den också kallas restaurang gyllene röven. 

Puss hej!

Jag har ett eget schema!

Andra dagen på stationen var inte fullt så aktiv som igår. bara ett larm idag som utlöstes på morgonen hos hotel viking där de hade rostat en macka lite för mycket. Jag och "kebbabas" förberedde för rökövningen deltidsbrandmännen skulle ha på kvällen, (där jag och Leo hade städat lite tidigare)Sedan plockade jag och Bullen in disken och sedan lärde Polle mig lite om deras lufttuber som de har på ryggen. Sen hängde jag väl bara efter och tittade på. 

I morgon ska jag få pröva på labyrinten, åka höghöjds fordon och göra lite tester och så där. Jag får se vad som står på mitt schema! Vi får se hur det går men nu måste jag hitta på någonting jagkan ha med mig som lunch i morgon. 

Puss paj!

hihihi!


Brandkvinnan Moa

Efter första dagen på praoen steker jag nu krabbelurer till lunchen i morgon. Dagen har varit jätterolig och jag har åkt brandbil som aldrig förr.. För er som inte visste praoar jag på räddningstjänsten. Kanske ett framtida jobb? Nja vet inte.. Hahaha men jag har iaf gosat omkring med brandmän i mjukisställ hela dagen idag. Själv fick jag låna ett och jag kände mig som "en i gänget" Jag var den enda tjejen förut hon som tog hand om alla pappren och räkningar.. Men hon såg jag inte skymten av förutom när det var fika och så kallade "bullen" bjöd på just bulle. Men jag avstog av mitt kak och bullförbud.

När vi nu hade lärt känna varandra så väl så passade det ju bra att vi skulle till badhuset. Så nu alla barn har jag badat med brandmän! Har även boxerat en gubbe som inte rakat sig på tre dagar men han tyckte jag var bra så det gjorde inte så mycket.

Vid lunch kom ett larm men jag fick inte hänga med.. Så jag satt där i min ensam het och väntade. 

Pussar på er alla brandmän där ute!

jag har alltid velat träffat jimmy jansson